HEERLIK: Foto: Lapa-Uitgewers

Die dis lewer sowat 4 porsies

Bestanddele:

  • 1,4 kg hoenderporsies
  • 5 ml sout
  • 2 ml varsgemaalde swartpeper
  • 60 ml kanola-olie
  • 1 ui, grofgekap
  • 50 ml tamatiepasta
  • 2 ml knoffelvlokkies
  • 225 ml rooiwyn
  • 225 ml witwyn
  • 60 ml brandewyn
  • 150 ml room
  • pietersielietakkies vir garnering


Metode:

1. Geur die hoenderporsies met die sout en peper.

2. Verhit die olie in 'n swaarboomkastrol en verbruin die hoenderporsies alkante. Skep die hoender uit en hou dit eenkant.

3. Soteer die ui in dieselfde olie totdat dit sag en ligbruin is. Skep die ui by die hoender en hou dit eenkant. Giet die oortollige olie af.

4. Roerbraai die tamatiepasta ongeveer 2 minute lank.

5. Voeg die knoffelvlokkies, hoender en ui by en meng dit goed.

6. Meng die rooiwyn, witwyn en brandewyn en voeg dit by die hoender.

7. Plaas die deksel op en stowe die hoender ongeveer 1 1/2 uur lank totdat die hoender sag is. Voeg die bietjie warm water by indien die bredie gedurende die gaarmaaktyd droogkook. Skep die hoenderporsies uit in 'n warm opdienskottel.

8. Roer die room by die sous en verhit dit tot deurwarm. Dit moenie kook nie.

9. Giet die sous oor die hoender en garneer met pietersielietakkies. 

Bedien dit warm saam met 'n slaai.

*Resep uit: 50 Eenpot Geregte deur LAPA UITGEWERS.